Hlavní obsah

Motorkáři napojení na Noční vlky přejeli z Čech do Německa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drážďany

Skupina třiceti motorkářů hlásících se k ruskému klubu Noční vlci, který v rámci oslav 70. výročí konce druhé světové války uspořádal jízdu z Moskvy do Berlína, překročila ve čtvrtek odpoledne hranice mezi Českou republikou a Německem.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Noční vlci v Bratislavě

Článek

Jezdci do Saska přijeli po české dálnici D8. Na hraničním přechodu Krásný Les - Breitenau na ně již čekali němečtí policisté, kteří kolonu vyvedli z dálnice ke kontrole. List Sächsische Zeitung na svém webu uvedl, že kontrola víz trvala několik hodin.

Motorkáři, mezi kterými jsou podle německé policie i Bulhaři s Makedonci, se vydali směrem na Drážďany. Na cestě je doprovázela dopravní policie.

Ještě večer mají dorazit do saské Torgavy, kde se na konci dubna 1945 setkala na Labi sovětská a americká vojska. U místního památníku chtějí položit věnce.

V pátek pak chtějí odjet do Berlína, kde v sobotu plánují oslavit porážku nacistického Německa.

Noční vlci si cestu do Berlína naplánovali přes Bělorusko, Polsko, Česko, Slovensko a Rakousko. Vjezd na polské území jim ale polské úřady zakázaly. Noční vlci ale oznámili, že několika jejich členům se podařilo legálně překročit hranice s Evropskou unií, takže cestu podnikli. Během jízdy se k nim přidali příznivci z několika evropských zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám