Hlavní obsah

Vichr potrápil i Německo, Polsko a Slovensko

Berlín

Nejen Českou republiku, ale také sousední země trápilo v sobotu bouřlivé počasí, které způsobilo vážné škody a narušilo dopravu. V Německu bouře částečně paralyzovala železniční dopravu na některých tratích. Také u sousedů padaly teplotní rekordy.

Foto: , ČTK/AP

Silný vítr v německém Neuharlingersielu

Článek

Spadané stromy zablokovaly v některých částech Polska a Slovenska železniční a silniční spojení. Na Slovensku byla přerušena i vodní doprava na Dunaji.

Spadlé stromy také zablokovaly některé dálkové železniční tratě v severním Německu. Na několik hodin bylo přerušeno železniční spojení s Hamburkem. Podle mluvčí železniční společnosti Deutsche Bahn však již večer vlaky na dálkových tratích opět jezdily.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiče zaměstnaly popadané stromyVideo: Novinky

Na Slovensku a v Německu, stejně jako v České republice, padaly teplotní rekordy. V Bratislavě byla zaznamenána teplota 17,5 stupně. V Německu, v oblasti Berchtesgadenu, meteorologové naměřili více než 20 stupňů, o půl stupně více, než činil dosavadní rekord.

Vysoké teploty však doprovází i tání sněhu. V dolním Bavorsku a Horní Falci začaly stoupat hladiny řek.

Reklama

Související články

Vichr vyvracel stromy a ničil střechy

Silný vítr trápil od sobotního rána celé území České republiky. Ničil střechy a vyvracel stromy. Neobešlo se to bez škod na majetku. Některé stromy popadaly na...

Výběr článků

Načítám