Hlavní obsah

Při nelegálním závodu na Slovensku uhořel muž a dvě děti

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Mezi obcemi Ladomírov a Ubľa na východním Slovensku narazil automobil ve velké rychlosti do stromu a následně vybuchl. Při havárii přišel o život 37letý řidič a jeho dva synové ve věku pět a osm let.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vůz slovenské policie. Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo už neděli, ale podrobnosti případu vycházejí najevo až postupně. Podle policie vůz značky Porsche Carrera sjel ve vysoké rychlosti ze silnice. Poté auto narazilo do stromu a vybuchlo.

Řidič vozu pocházel z Michalovců. Doma údajně řekl, že jede se syny na výstavu automobilů. Místo toho se ale zařadil do kolony čtrnácti rychlých vozů, jejichž řidiči si za Sninou uspořádali rychlostní závod. Údajně se na tom domluvili na sociální síti.

„Až po Sninu bylo vše bez problémů. Pak ale začali řidiči jezdit, jako kdyby byli na závodech,“ poodhalila okolnosti nehody policejní mluvčí Jana Migaľová.

Předjížděl rychlostí 250 kilometrů v hodině

Podle svědků jeli všichni rychlostí asi 120 kilometrů v hodině, když se šofér porsche rozhodl, že všechny předjede. Podle odhadů mohl  při předjíždění jet rychlostí až 250 kilometrů v hodině. V obrovské rychlosti ale nezvládl řízení, sjel ze silnice a narazil do stromu.

Ostatní řidiči přišli posádce porsche na pomoc, ale nedokázali uhasit oheň, a tak otec se dvěma syny na místě zahynuli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám