Hlavní obsah

Česko-slovensko-kurdský gang v Británii usvědčili ze znásilňování nezletilých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnský soud Old Bailey uznal vinnými z opakovaného znásilnění čtyři členy brutálního česko-slovensko-kurdského gangu. Trestných činů se podle verdiktu dopouštěli předloni ve městě Peterborough na pěti dívkách, z nichž jedné bylo jen 12 let. Mezi odsouzenými jsou dva dospělí a dva nezletilí. Další teenager byl uznán vinným ze sexuálních kontaktů s nezletilou, ale byl zproštěn obvinění ze znásilnění, uvedla televize Sky News.

Foto: Profimedia.cz

Londýnský soud Old Bailey

Článek

Šéf gangu, osmnáctiletý Zdeno Mirga, byl uznán vinným z osmi znásilnění a z organizování dětské prostituce. Opakovaně zneužívanou dívku nabídl padesátiletému muži za dvacet liber, aby měl na marihuanu a vodku.

Třiatřicetiletý Kurd Hassan Abdulla byl uznán vinným ze čtyř případů znásilnění a tří případů zatažení dítěte do sexuálních aktivit. Další dva členové gangu byli uznáni vinnými každý z jednoho znásilnění.

I Abdulla brutálně zneužil hlavní oběť, kterou věznil doma a vyhrožoval jí, že ji zbije, dokud nesplnila jemu a jeho bratranci všechna přání.

Obětí také třináctiletá Češka

Žalobkyně Angela Raffertyová uvedla, že hlavní oběť, třináctiletou Češku, která byla sluchově postižená, Mirga ovládal: „Použil své moci, kterou v tu dobu nad ní měl, výhrůžek i násilí.“

Mirga dívku poprvé zneužil na veřejných záchodcích, pak také opakovaně v místních parcích. Navíc ji nutil k sexu i s ostatními a před jinými chlapci.

Jednou ji také zdrogoval a opil tak, že skoro zemřela. [celá zpráva]

Detektiv Gary Ridgway k případu řekl, že si gang vybíral snadno dostupné oběti a zacházel s nimi nevybíravě: „Oběti, které měly i pouhých 12 let, byly podrobeny děsivým příkazům, prokázaly ale obdivuhodnou sílu během procesu, zvláště když poskytovaly svědectví soudu.“

Dva muži a jeden teenager byli viny zproštěni. Trest nad usvědčenými bude vynesen 20. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám