Hlavní obsah

Tři muže stíhají na Ukrajině kvůli útoku na novinářku

Kyjev
Aktualizováno

Na Ukrajině zadrželi třetího muže podezřelého z brutálního útoku na novinářku Tětjanu Čornovilovou, která napsala článek o majetkových poměrech vysokých politiků. Všichni tři jsou podle pátečního sdělení ukrajinské policie obviněni z těžkého ublížení na zdraví. Původně byli obviněni z výtržnictví.

Foto: Reuters

Napadená ukrajinská novinářka Tětjana Čornovilovová

Článek

Jedním ze zadržených je 29letý obyvatel Kyjeva Serhij Kotěnko.

Čornovilová se stala terčem útoku v noci na středu. Cestou z Kyjeva jí zablokovalo cestu SUV, které se ji pokoušelo vytlačit, naráželo do jejího vozu a donutilo ji zastavit. Ukrajinské soukromé televizi Kanál 5 popsala útok: „Z auta vystoupil muž a rozbil mi boční okénko. Utíkala jsem, ale chytili mě a dostala jsem ránu do hlavy. Když mě bili do hlavy, upadla jsem do bezvědomí.“

Foto: Reuters

Zbitá ukrajinská novinářka Tětjana Čornovilová

Při útoku utrpěla vážná zranění hlavy, má zlomený nos a nemůže dobře otevřít jedno oko.

Domnívá se, že útok souvisel s její prací. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Neznámí útočníci surově zbili ukrajinskou novinářkuVideo: Reuters

Po napadení opoziční novinářky, která se aktivně účastnila i protivládních demonstrací, se konaly v Kyjevě protesty před ministerstvem vnitra. Mnozí demonstranti podezřívají ministerstvo, že bylo do útoku zapojeno, protože novinářka popsala vesnické panství, které podle jejích informací staví pro ministra vnitra Vitalij Zacharčenko.

Útok odsoudily americká vláda, Mezinárodní organizace pro bezpečnost v Evropě, vězněná vůdkyně opozice Julija Tymošenková i ukrajinský prezident Viktor Janukovyč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám