Hlavní obsah

Lupiči se stala jeho profese osudnou, rodina ho ubila

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Jeden ze dvou lupičů doplatil v pondělí životem na pokus proniknout v noci do domu v obci Trnovec nad Váhom na jihu Slovenska. Osmičlennou rodinu probudil hluk a rozhodla se bránit. Jednoho z lupičů její příslušníci ubili.

Mladík popisuje přepadení osmičlenné rodinyVideo: TV Markíza

 
Článek

Ještě než lupiči pronikli kolem druhé ráno do domu, vypojili elektřinu. Pak rozbili okno a vnikli dovnitř. Údajně přitom křičeli, že jde o policejní akci.

Osmičlenná rodina se však nenechala zaskočit a ozbrojila se mačetami, noži a holemi. Lupiči se dali na útěk, ale jednoho z nich obyvatelé dopadli před domem, jak tomu nasvědčují stopy krve na schodišti.

Muž podlehl zraněním, uvedl mluvčí záchranářů Boris Chmel. Podle serveru topky.sk bylo smrtelné zranění bodné - pravděpodobně způsobené nožem.

Podle policie byl ale muž umlácen. „Ubili ho k smrti. Policie zahájila trestní řízení ve věci zabití,“ uvedla policejní mluvčí Renáta Čuháková. Po druhém pachateli policie pátrá. Podle policie se jedná o známou dvojici zlodějů.

Lupič vystřelil

„Oni nás napadli, chtěli zabít babku. Jednu jsem mu vrazil,“ hájil se mladík, který muže zřejmě zabil, a dodal, že v domě spalo i několikaměsíční dítě. Vypověděl, že lupiči byli ozbrojení a jeden vystřelil.

Server čas.sk informoval, že o život přišel 40letý Slavomír P. z Šaly v okresu Galanta.

Starosta obce Ján Hrabovský uvedl, že se jednalo o bezproblémovou romskou rodinu: „Něco takového jsme tady ještě neměli. S rodinami Stojkových a Lakatošových, kteří bydlí v rodinných domech uprostřed obce, doposud větší problémy nebyly.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám