Hlavní obsah

Bavorská policie je přetížena kvůli pervitinu z ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Pervitin proudící z České republiky do Německa vyčerpává bavorskou policii. Ta je dlouhodobě přetížena, řekl Hermann Benker z německých policejních odborů bavorskému deníku Frankenpost, podle něhož si policisté kvůli českému pervitinu sahá na hranici svých sil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Ten přísun se nijak nezmenšuje. Snahy Čechů zatím nepřinesly takový úspěch, jaký potřebujeme,” tvrdí Hermann Benker, který pracuje na kriminálce policejního prezidia v Bayreuthu a stojí v čele zemských policejních odborů v Bavorsku. „Naše úsilí povede k úspěchu, jen pokud zmizí kuchyně na jeho vaření.”

Česká republika podle něj nevnímá dostatečně vážnost tohoto problému, neboť v zemi zůstává jen malá část drog a většina vyrobeného pervitinu jde na export.

Podle něj se pervitin vyrábí skoro všude u hranic, v Chebu, Aši i v Karlových Varech a dobré a četné dopravní cesty vytvářejí pro výrobce a pašeráky téměř ideální podmínky, doplnil. Policie v pohraničí tak zůstává u praxe častých kontrol, aby zadržela co největší množství nebezpečné drogy předtím, než se dostane k uživatelům.

Policisté navíc nemají na starosti jen kontroly na silnicích. Kriminálka v Hofu se už měsíce topí ve spisech o stále nových případech, protože musí případy dotáhnout, aby se pachatelé dostali před soud.

V posledních několika letech se zvýšilo množství pervitinu, který se dostává za hranici. Němečtí narkomané si tuto drogu oblíbili, Znají ji pod jménem crystal nebo ice, i když ve skutečnosti jde o látku vyráběnou původně v továrně v nacistickém Německu, kterou dostávali i vojáci wehrmachtu a piloti luftwaffe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám