Hlavní obsah

Na Dunajci se potápěl vor s turisty

– Bratislava
Právo, ivi

Dramatické chvíle zažili turisté, kteří na voru splavovali řeku Dunajec u slovenské obce Červený Kláštor. Vor se začal potápět a turisté, včetně několika dětí, skončili ve vodě. Lidé se podle serveru tvnoviny.sk snažili nejprve zachránit loď s koly a poté pomohli dětem.

BEZ KOMENTÁŘE: Potápějící se slovenský vor

 
Článek

Při havárii se nikomu nic nestalo, ale děti byly z nevšedního zážitku dost vyděšené.  Dospělí je nakonec vynesli na břeh v náručí. Vor se potopil v místě, kde voda dosahuje asi po kolena, proud byl ale silný.

Podle Jozefa Hrivka, který vozí turisty na voru už několik let, je podobný případ velmi neobvyklý. Řekl, že ve své praxi se s ničím podobným ještě nesetkal. Podle něho je dobře vyrobený a pevný vor zcela bezpečným plavidlem. „Vor by neměly poškodit ani kameny. Jedině pokud naběhne na nějaký hodně ostrý kámen, kterého si voraři nevšimnou,“ dodal Hrivko.

Pro děti do 12 let jsou na voru povinné záchranné vesty. „Jinak záleží na lidech, zda si je obléknou. Vory jsou bezpečné. Vozíme malé děti, důchodce i vozíčkáře a nikdy jsme neměli žádný problém,“ dodal.

Server tvnoviny.sk uvedl, že příčinou havárie mohlo být přetížení voru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám