Hlavní obsah

Opilý motorkář zostudil policisty, při kontrole jim ukradl služební vůz

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Neuvěřitelný kousek se podařil opilému 23letému motocyklistovi ve Zlatých Moravcích u slovenské Nitry. Povedlo se mu ukrást služební vůz hlídce, která ho kontrolovala. „Po několika kilometrech ho zadržela jiná hlídka,“ řekla Novinkám nitranská policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie

Článek

V noci na středu zpozorovala hlídka motocyklistu, který nejel právě rovně. Policisté jej vyzvali, aby zastavil, on se ale snažil ujet. Vzápětí zastavil a vběhl do nedaleké hospody. Podle slovenských médií ho policisté pronásledovali a při běhu jim pravděpodobně vypadly klíčky od vozu. Motocyklista vyběhl z hospody bočním vchodem, na zemi našel klíče od služebního vozu, nastartoval a ujel.

"Vyšetřujeme, jak se pachatel dostal ke klíčům od vozidla," řekla mluvčí.

Policisté informovali ostatní hlídky a jedna z nich pachatele po několika kilometrech zadržela. Televize Joj tvrdí, že ujel až 70 kilometrů.

Řidiči naměřili 1,21 promile alkoholu v krvi. „Za trestný čin ohrožování pod vlivem návykové látky a neoprávněné používání cizího motorového vozidla mu hrozí až dva roky vězení,“ dodala Bruchterová.

Reklama

Výběr článků

Načítám