Hlavní obsah

Pes zavadil o brokovnici a zastřelil myslivce, trest dostal jeho majitel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Pes zastřelil lovce, ale trest si odpyká psův pán. Asi tak by se dal shrnout případ ze Saratova v ruském Povolží, o kterém informoval místní soud.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ Igora Solomina a nejmenovaného psa začal cestou na hon v Ďjakovském lese u Saratova, oblíbeném revíru místních nimrodů. O přestávce v jízdě se Solomin pochlubil před přáteli zbrusu novou brokovnicí. Zbraň šla z ruky do ruky, než se vrátila majiteli, který si ani nevšiml, že mezitím kdosi vložil do nábojové komory ostrou patronu.

Společnost pak pokračovala v jízdě terénním vozem k místu srazu lovců. Cestou kamarád předal Solominovi, sedícímu na zadním sedadle, loveckého psa, který se zprvu utábořil na předním sedadle, kde však vadil řidiči. Psovi se přemístění vůbec nelíbilo a vzpouzel se tak, že zavadil o brokovnici, a rána vyšla zrovna v okamžiku, kdy se hlaveň dotýkala řidičovy hlavy. Šofér zemřel na místě.

Solomin vzal veškerou vinu na sebe - to bývá v Rusku polehčující okolnost - a soud jej za neopatrné zacházení se zbraní a způsobení smrti z nedbalosti odsoudil k 15 měsícům domácího vězení.

O osudu psa chybí jakákoliv zmínka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám