Hlavní obsah

Policie kvůli odposlechům zadržela Murdochovu pravou ruku Brooksovou

– Londýn • Aktualizováno

Britská policie v neděli oznámila, že zadržela Rebeku Brooksovou, někdejší pravou ruku šéfa mediálního impéria Ruperta Murdocha. Brooksová řídila Murdochovu britskou část impéria. Zadržena byla v souvislosti s kauzou odposlechů. V neděli také kvůli stejnému případu odstoupil šéf londýnské policie.

Článek

Brooksová je i bývalou šéfredaktorkou bulvárního týdeníku News of The World, který musel skončit kvůli skandálům s odposlechy. Právě kvůli této kauze byla Brooksová zadržena. "Je to v souvislosti s vyšetřováním odposlechů a podplácení," uvedl v neděli Scotland Yard.

Na post šéfky vydavatelství rezignovala v pátek. [celá zpráva]

Mluvčí Brooksové oznámil, že šla na policejní stanici na domluvenou schůzku. Svou výpovědí chtěla pomoci vyšetřování. Neměla tušení, že ji policie chce zadržet.

Kromě Brooksové zatkli policisté kvůli odposlechům devět lidí. Vyšetřují úplatky policii či úřadům, které odposlechy umožnily.

Novináři listu News of The World odposlouchávali například mobilní telefon zmizelé dívky či rodiny vojáků, kteří padli na zahraničních misích. [celá zpráva]

Odstoupil šéf londýnské policie

Skandál měl dopad i na šéfa londýnské policie Paula Stephensona. Právě jeho podřízení brali peníze od listu News of The World, a proto se dost nevěnovali vyšetřování kauzy - týkala se i jich.

Reklama

Výběr článků

Načítám