Hlavní obsah

Karetní hru s Hitlerem řeší německá prokuratura

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norimberk

Prokuratura v Německu se zabývá novou karetní hrou s názvem Blitz Trump a řeší, zda není protizákonná. Na kartách jsou vyobrazeni tyrani a diktátoři světové historie včetně nacistického vůdce Třetí říše Adolfa Hitlera.

Článek

Vyobrazen na kartách je například také irácký Saddám Husajn, severokorejský Kim Čong Il nebo ugandský diktátor Idi Amin. Hra se objevila na karetním trhu v německém Norimberku, kde nacisté vyhlásili své protižidovské zákony a kde také byli nacističtí váleční zločinci souzeni mezinárodním tribunálem.

Hráč ve hře sbírá „body“ pochybnou statistikou zavražděných lidí nebo získaných peněz během vlády tyrana, jehož kartu si vytáhne. Hitler má speciální „Blitz“ status, který přebíjí každou jinou kartu v balíčku kvůli obrovským krutostem, které přinesla jím vyprovokovaná druhá světová válka.

Tvůrce hry Jürgen Kittel obvinil kritiky hry z toho, že nemají žádný smysl pro humor. „Náš záměr je dát zvěrstvům ve světě trochu humoru. Diktátory nazýváme jako Zlo humanity. Neglorifikujeme to, co udělali,“ vysvětluje tvůrce kontroverzní hry.

Tato "Hra trumfů" obsahuje údaje o diktátorech jako například datum narození, dobu vlády, počet mrtvých během vlády nebo množství získaných peněz. Cílem hry je tyto údaje porovnávat a „trumfovat“ statistikou protivníkovu kartu. Na světě existuje celá řada tématických variací této hry.

Reklama

Výběr článků

Načítám