Hlavní obsah

Španělský rychlík smetl turisty, zemřelo 12 mladých lidí

– Barcelona • Aktualizováno
Novinky,

Rychlík projíždějící železniční stanicí Castelldefels ležící jihozápadně od Barcelony smetl krátce před čtvrteční půlnocí skupinu mladých lidí, kteří přecházeli přes koleje. Dvanáct jich zemřelo, třináct dalších skončilo se zraněními v nemocnici, uvedla televize SkyNews.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělský rychlík smetl turisty, zemřelo 12 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Vlak narazil ve 23:30 do skupiny 40 lidí, kteří vystoupili z přeplněného příměstského spoje a cestu na pláž si zkrátili přes koleje místo toho, aby použili podchod.

Španělská rozhlasová stanice Cadena Ser oznámila, že mezi oběťmi a zraněnými převažují mladí lidé, kteří přijeli do města na oslavy začátku léta, které se konají 24. června na svatého Jana, kdy se v noci u moře vítá začátek léta se zábavní pyrotechnikou..

Foto: Reuters

Policie vyšetřuje tragickou vlakovou nehodu ve Španělsku.

Podle jednoho mladého muže, který koleje stihl přejít, skupina počkala, až jejich vlak odjede. Když pak vstoupila do kolejiště, přiřítil se z opačné strany rychlík jedoucí z Alicante do Barcelony. V rychlíku nikdo zraněn nebyl.

Přijíždějícím záchranářům se naskytl hrůzný pohled na hromadu rozčtvrcených těl. Podle fotografa agentury AFP leželi mrtví kvůli zevrubnému vyšetřování na místě ještě několik hodin po nehodě. Stanici uzavřel kordón policistů. Železniční provoz na trati byl zcela přerušen.

Jedná se o nejhorší železniční neštěstí ve Španělsku od roku 2003, kdy se srazily dva vlaky u Chinchilly a zahynulo 19 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám