Hlavní obsah

Brüno se bojí odvety palestinských islamistů

Novinky, rei

Britský komik Sacha Baron Cohen (37) posílil bezpečnost sebe a své rodiny. Obává se totiž vendety ze strany palestinské militantní organizace Brigády mučedníků al-Aksá, z kterých si tropil žerty ve filmu Brüno.

Foto: Pawel Kopczynski, Reuters

Brüno tančí v Berlíně

Článek

Brigády al-Aksá, které v USA figurují na černé listině teroristických organizací, v reakci na Cohenův nejnovější snímek na serveru WorldNetDaily.com uvedly, že si rezervují „právo proti tomuto muži zakročit, jak uznají za vhodné".

Brüno je rakouský homosexuál, kterého stejně jako předchozí Cohenovo alter ego jenom tak nějaké tabu nezastaví. Ve filmu mimo jiné dává lekci údajnému šéfovi Brigád mučedníků al-Aksá Ajmánu Abú Ajtovi, jemuž radí, aby si islámští bojovníci v prvé řadě oholili brady, protože jejich „král Usáma bin Ládin vypadá jako nějakej špinavej černokněžník nebo bezdomovec Santa“.

Britský deník The Times uvedl, že Cohen hrozbu odvety islamistů bere vážně a zajistil větší ochranu sebe i své rodiny. V případě tohoto Londýňana je ovšem těžké určit, co je skutečnost a co jenom manipulace.

Reklama

Související témata:

Související články

Bruno vyměkl a vynechá vtipy o Jacksonovi

Napjatě očekávaný film Bruno od autora Borata Sachy Barona Cohena nebude obsahovat scénu související s Michaelem Jacksonem. Z rozhodnutí společnosti Universal...

Výběr článků

Načítám