Hlavní obsah

Při atentátu v Iráku zemřelo nejméně 100 lidí

Aktualizováno

Přinejmenším 100 lidí zahynulo v pátek v Iráku při výbuchu auta naloženého trhavinou na rušném tržišti ve městě Chán Baní Saad v provincii Dijála, asi 30 kilometrů severovýchodně od metropole Bagdádu. Uvedly to místní úřady. Dalších 50 je zraněno.

Foto: Karim Kadim, ČTK/AP

Následky pátečního útoku v Iráku

Článek

K útoku se přihlásila radikální organizace Islámský stát (IS). Sebevražedný atentátník měl podle ní ve svém autě tři tuny výbušnin, uvedla v noci na sobotu agentura Reuters.

Oběti, mezi nimiž je údajně několik dětí, na místě slavily svátek íd al-fitr, který je oslavou konce postního měsíce ramadánu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Po výbuchu se na místo tragédie seběhli přeživší a ze vzteku začali kameny rozbíjet okna kolemstojících vozů. "Někteří lidé sbírali pozůstatky dětských těl do beden od zeleniny," popsal agentuře Reuters Ahmad Tamímí, jeden z policistů zasahujících na místě atentátu.

Obyvatelé Bagdádu a jeho okolí jsou ale v poslední době téměř denně svědky bombových útoků páchaných příslušníky radikální organizace Islámský stát (IS), která ovládá rozsáhlé oblasti na severu a západě Iráku a na severu a východě sousední Sýrie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám