Hlavní obsah

Palestinec pobodal v Tel Avivu devět lidí v autobusu

– Tel Aviv • Aktualizováno

Nejméně devět lidí pobodal ve středu ráno Palestinec v autobusu v izraelském Tel Avivu. Dva z nich jsou ve vážném stavu, ostatní mají středně těžká zranění, uvedl deník The Jerusalem Post s odvoláním na zdravotníky. Původně média informovala o šestnácti zraněných, někteří z těch, které lékaři ošetřili, byli v šoku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Palestinec zaútočil nožem na cestující v autobusu v Tel AvivuVideo: Reuters

 
Článek

Útok byl spáchán v autobusu linky číslo 40 na třídě Menachema Begina poblíž mostu Ma´ariv na jihu města. Útočník do autobusu nastoupil a po čtyřech stech metrech napadl nejprve řidiče a pak pobodal i cestující.

Mluvčí policie Micky Rosenfeld řekl, že případ se vyšetřuje jako teroristický útok.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Oded Balilty, ČTK/AP

Útočník z autobusu, kterého zranili izraelští policisté

Útočník z místa činu uprchl, ale policisté ho postřelili na blízké ulici HaMasger. Zasáhli ho do nohy, pak ho zadrželi a chystají se ho vyslechnout.

Foto: Reuters

Do sanitky v Tel Avivu nakládají pobodaného cestujícího

Listu Jerusalem Post sdělil velitel policie Benci Sau, že útočníkovi je 23 let a pochází z Tulkarmu na Západním břehu Jordánu, který spadá pod palestinskou samosprávu. V Izraeli pobýval nelegálně.

Jde o další z řady palestinských útoků na občany Izraele, které trvají už od podzimu.

Reklama

Výběr článků

Načítám