Hlavní obsah

Motorkáři z Nizozemska se vydali bojovat proti Islámskému státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

Trojice členů největšího motorkářského gangu No Surrender z Nizozemska se vydala do Iráku, aby se zapojila do boje proti extremistům z organizace Islámský stát. Podle úřadů se připojením ke kurdským pešmergům na severu Iráku motorkáři nedopustili ničeho nezákonného, uvedla ve čtvrtek BBC.

Foto: Stringer, Reuters

Kurdští bojovníci v Iráku

Článek

Muži, kteří údajně pocházejí z Amsterdamu, Rotterdamu a Bredy, v minulosti sloužili v armádě. „Jsou to vycvičení chlapi se spoustou zkušeností, také ze zahraničních misí. Jsou velice disciplinovaní a nepijí alkohol, dokonce ani na našich večírcích,“ řekl médiím jejich kolega z klubu Klaas Otto.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Do Iráku se vypravili, protože je zděsil postup Islámského státu v Iráku. „Když viděli fotografie s uťatými hlavami, rozhodli se něco udělat,“ vylíčil Otto.

Podle mluvčího nizozemské prokuratury Wima de Bruin motorkáři zákon neporušili, když se přidali k cizím silám, dokud to není teroristický Islámský stát nebo militantní Kurdská strana pracujících (PKK). Pokud by existovaly důkazy, že Nizozemci vraždí anebo znásilňují, pak „by to, samozřejmě, bylo něco jiného“.

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Podle magazínu Der Spiegel pomáhají kurdským jednotkám i motorkáři z Německa, konkrétně z klubu Median Empire z Kolína nad Rýnem, v němž se sdružují převážně Kurdové.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám