Hlavní obsah

Američanka byla tři čtvrtě hodiny bez pulzu, přežila bez újmy

– Tallahassee

Z nemocnice na Floridě po několikatýdenním pozorování propustili ženu, která po komplikacích při porodu císařským řezem ztratila na 45 minut tep. Čtyřicetiletá rodička nejenže jako zázrakem přežila, ale neutrpěla ani vážnější újmu, informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Grauperaová-Cassimirová porodila 23. září zdravou holčičku. Následně se jí však do krevního a srdečního oběhu dostala plodová voda, v jejímž důsledku ženě selhávaly životní funkce.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lékaři, kteří se snažili ženu resuscitovat, už ji chtěli prohlásit za mrtvou, dokonce na operační sál povolali příbuzné, jimž řekli, že už není šance na přežití. Vtom pacientce pulz znovu naskočil.

Ruby Grauperaovou-Cassimirovou propustili v neděli z nemocnice Boca Raton Regional. „Je zdravá,“ prohlásil mluvčí zařízení Chakurda Thomas.

Embolie plodovou vodou se vyskytuje vzácně, postihuje v průměru každou 80 000. rodičku. Pacientka často nepřežije.

Lékaři nemají pro případ Grauperaové-Cassimirové vysvětlení. Agentuře AP řekli, že to musí být záležitost „boží prozřetelnosti“.

Reklama

Výběr článků

Načítám