Hlavní obsah

Řidička zažalovala chlapce, kterého zabila autem

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanaďanka Sharlene Simonová (42) požaduje 1,35 miliónu dolarů (26 miliónů korun) po Brandonu Majewském (17), kterého přede dvěma lety zabila svým autem. Podle listu The Toronto Sun Simonová tvrdí, že mladíkova smrt jí způsobila „emoční trauma“, za něž chce nyní finanční náhradu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Smrt Majewského a těžké zranění druhého chlapce jí prý po nehodě způsobily „nepřetržité, vážné a trvalé poškození důležitých tělesných, mentálních a psychologických funkcí“. Majewského a další dva mladíky, kteří jeli na kolech, když je srazila, obviňuje Simonová z nedbalosti při jízdě a tvrdí, že to byli „nekompetentní cyklisté“.

Kromě všech tří chlapců žaluje také rodinu Majewského včetně jeho bratra, který již mezitím také zemřel. Stíhat chce rovněž lokální správu kvůli špatné údržbě cest.

„Jsem zničená, jsem v šoku. Zabila mi dítě, a teď na tom chce vydělat? Říká, že trpí? Tak ať se podívá do mé hlavy a uvidí bolest, paniku, noční můry,“ reagovala pobouřeně na Simonovou matka zabitého.

Advokát ji viní z opilosti

Ke kritice chování řidičky se připojil i rodinný advokát Brian Cameron, který kanadskému listu řekl: „Za všechna léta, co jsem právníkem, jsem nikdy neviděl, že by někdo žaloval dítě, které zabil. Je to naprosto nepřijatelné.“

Simonová zabila Majewského, když do něj v noci 28. října 2012 narazila zezadu svým terénním vozem. Na policii přiznala, že jela rychlostí 90 km/h v místech, kde se smělo jet nejvýše osmdesátkou. Tvrdí, že před srážkou žádného z chlapců neviděla. Z místa nehody ji odvezl její manžel, který jel za ní v jiném autě a stačil bezpečně zabrzdit.

Brandon Majewski zemřel v nemocnici. Další postižený, 16letý Richard McLean, byl při havárii vážně zraněn, ale přežil, zatímco stejně starý Jake Roberts byl sice sražen z kola, ale utrpěl jen škrábance.

Advokát rodiny zabitého žaluje Simonovou z jízdy nedovolenou rychlostí a tvrdí, že byla buď opilá, nebo se dostatečně nevěnovala řízení například kvůli tomu, že telefonovala. Soud se k jeho žalobě dosud nevyjádřil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám