Hlavní obsah

Druhý atentátník z Bostonu zanechal vzkaz v lodi

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Džochar Carnajev, mladší z bratrů viněných z bombového útoku na maratón v Bostonu z minulého měsíce, sepsal ještě před svým zadržením vzkaz. V něm se hlásí k odpovědnosti za útok, který měl být odplatou za války v Afghánistánu a Iráku, informovala televize CBS. Vzkaz vyšetřovatelé objevili v lodi na okraji Bostonu.

Foto: Robin Young, ČTK/AP

Nedatovaná fotografie Džochara Carnajeva

Článek

Devatenáctiletý Džochar Carnajev podle stanice vzkaz napsal, když se po střelbě a honičce čtyři dny po útoku skrýval před policií v motorovém člunu u jednoho z domů na předměstí Bostonu. Jeho starší bratr Tamerlan byl v té době už po smrti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry kamery vybavené termovizí, která pomohla odhalit podezřelého atentátníka z Bostonu Video: Reuters

Džochar našel na palubě pero. Protože ale neměl k dispozici papír, napsal vzkaz na stěnu lodi. Uvedl, že za bratra nedrží smutek, protože je mučedníkem. Mstili se za utrpení muslimů v zemích jako Afghánistán a Irák. Tři mrtvé a 180 zraněných v Bostonu nazval stejnými civilními ztrátami, jaké způsobují USA v konfliktech. „Když zaútočíte na jednoho muslima, útočíte na všechny muslimy,“ napsal.

CBS uvedla, že vzkaz, který krvácející mladík zřejmě psal s vědomím toho, že by mohl zemřít, hodlají žalobci použít u soudu. Carnajevovi hrozí za použití zbraně hromadného ničení trest smrti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry ze zásahu proti podezřelému atentátníkoviVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám