Hlavní obsah

Americký sitcom už v 80. letech předpověděl smrt Kaddáfího na rok 2011

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký komediální seriál Second Chance (Druhá šance), který se vysílal v roce 1987, předpověděl smrt libyjského vůdce Muammara Kaddáfího. V jednom z dílů Kaddáfí umírá, stane u nebeské brány a setká se se svatým Petrem.

Článek

Sitcom předpověděl Kaddáfího smrt na 29. července 2011. Ve skutečnosti byl libyjský vůdce zabit tento čtvrtek v Syrtě, což znamená chybu v odhadu jen o necelé tři měsíce.

Sitcom, který byl prvním "nakouknutím do televizního světa" pro pozdější hvězdu seriálu Přátelé, herce Matthewa Perryho, představil karikaturu Kaddáfího v kanceláři svatého Petra, který rozhodoval o osudech mrtvých, zda půjdou do nebe nebo do pekla.

Kaddáfí nejprve protestoval, že přece nemůže být mrtvý, na což svatý Petr zareagoval: "Ale ano, jste docela mrtvý, naprosto mrtvý. Copak jste si myslel, že budete žít navždy?" Načež se ho Kaddáfí pokusil zastřelit samopalem a vysloužil si od svatého Petra pokárání, že "nikdy neměl smysl pro humor".

Nakonec svatý Petr rozhodl, že Kaddáfí půjde do pekla, a protože má na svědomí smrt mnoha lidí, stráví věčnost coby lidská bomba, která každé dvě minuty exploduje.

Reklama

Výběr článků

Načítám