Hlavní obsah

Brazilský arcibiskup tvrdí, že děti jsou spontánně homosexuální

Rio de Janeiro

Společnost je všeobecně pedofilní a dospívající mládež je spontánně homosexuální a potřebuje vedení. V rozhovoru pro brazilský deník O Globo to prohlásil arcibiskup Dadeus Grings.

Článek

Podle arcibiskupa se potíže ve společnosti odrážejí ve skandálech se sexuálním obtěžováním, které v poslední době zmítají katolickou církví na celém světě. Rovněž v Brazílii se v posledních měsících objevilo několik případů zneužívání dětí církevními činiteli.

Problémem je prý pedofilní svět

"Dnešní společnost je pedofilní, to je ten problém. Takže lidé tomu snadno podlehnou," řekl Grings. Nicméně připustil, že jde o zločin, který má být trestán. Ovšem církev bude mít problém řezat do vlastního masa a oznamovat případy příslušným orgánům. Vnitřní tresty přijme, ale oznamovat případy policii je složité. "Bylo by trochu divné, kdyby církev obvinila své vlastní syny," uvedl.

Podle něho je homosexualita vrozená jen malé části gayů - výběr sexuální orientace je prý výsledkem získané výchovy. "Víme, že adolescent je spontánně homosexuální. Chlapci si hrají s chlapci, děvčata si hrají s děvčaty. Takže když pak chybí správné vedení, zafixují si to. Tudíž otázkou je, jak budeme vychovávat naše děti v sexualitě, aby byla lidská a správná?"

Agentura AP upozornila, že arcibiskup z jihobrazilské diecéze Porto Alegre přišel se svými tvrzeními jen tři týdny poté, co vatikánský státní sekretář Tarcisio Bertone v Chile prohlásil, že sexuální skandály jsou spojené s homosexualitou a nikoliv s celibátem kněží.

Úchylky jsou plodem liberalizace

Arcibiskup kritizoval liberalizaci sexuality, protože prý "vytváří úchylky v chování" včetně pedofilie. Prý když homosexuálové získali víc prostoru a práva, totéž se může stát s pedofily.

"Když je sexualita banalizována, je jasné, že to postihne všechny případy. Homosexualita je takový případ. Dříve se o homosexuálech nemluvilo. A byli diskriminováni. Jakmile se začalo mluvit o tom, že mají práva, práva veřejně se vyjadřovat, brzy budou na svá práva myslet pedofilové," řekl 73letý Grings.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám