Hlavní obsah

Žena kvůli omylu kliniky porodí cizí dítě

Novinky, fia, Novinky, SkyNews

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřicetiletá Američanka Carolyn Savageová z Ohia má během dvou týdnů porodit dítě, o kterém už předem ví, že není její. Klinika, kde se provádí umělé oplodnění, totiž v únoru popletla zmrazené vzorky a vložila jí do dělohy cizí embryo. Savageová, která porodí císařským řezem, odmítla potrat, chlapečka chce vrátit biologickým rodičům.

Článek

Klinika o omylu informovala Savageovou a jejího manžela deset dní po implantaci embrya s tím, že jí dala možnost těhotenství přerušit. O tom však rodina nechtěla ani slyšet, naopak jako jediné řešení připustila donošení plodu a jeho navrácení biologickým rodičům ihned po porodu.

"To dítě patří někomu jinému,“ řekla Savageová. "Nevěděli jsme, komu patří. Jestli to není pár, který nemá děti a toto byla jeho poslední šance,“ komentovala rozhodnutí dítě donosit a vzápětí se jej vzdát.

"Kdybychom měli tušení, že někde je naše vlastní dítě, šli bychom na kraj světa, abychom ho dostali zpět,“ uvedla.

Skutečná matka: bála jsem se interrupce, byla jsem bezmocná

Biologičtí rodiče dítěte, Paul a Shannon Morellovi z Detroitu se o záměně dozvěděli den po Savageových. Morellová se strachovala, že těhotná žena, jejíž identitu tehdy neznala, se rozhodne pro interrupci. "Nenapadlo mě, že by chtěla dítě donosit. Cítila jsem se strašně bezmocná,“ řekla.

Pár dní na to se oba páry sešly a dohodly se, že Savageová dítě donosí a předá Morellovým. Od té doby jsou obě rodiny v kontaktu, Morellová dokonce doprovodila Savageovou na ultrazvukové vyšetření.

Ani jeden z párů se nedozvěděl, jak přesně k záměně došlo. Savageovi ale chystají právní kroky, kterými chtějí přimět kliniku k přiznání plné odpovědnosti.

Savageová má tři starší děti, další už mít kvůli svému věku a potížím během předchozích těhotenství. Morellová už má dvě dcery - dvouletá dvojčata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám