Hlavní obsah

Na Jacksonův pohřeb v Los Angeles se rozdá 11 tisíc vstupenek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rodina nedávno zesnulého zpěváka Michaela Jacksona ukončila spekulace a ve čtvrtek oznámila, že veřejné rozloučení s "králem popu" se bude konat v úterý v losangelském Staples Center. Právě tam zpěvák těsně před smrtí zkoušel na své nové turné a videa pořízená ze zkoušky dva dny před smrtí ho ukazují v dobré kondici.

Foto: Phil Klein, Reuters

Pohřeb se nakonec na ranči Neverland neuskuteční.

Článek

Jackson zemřel náhle 25. června a rozloučení s ním se bude konat v úterý v 10 hodin místního času (19:00 SELČ), oznámila společnost zastupující rodinu. Veřejnosti bude zdarma distribuováno 11 000 vstupenek.

Zájemci o ně se musejí zaregistrovat a způsob registrace má být oznámen v pátek na tiskové konferenci společnosti AEG, která je majitelem Staples Center a pořadatelem plánovaných Jacksonových londýnských koncertů.

Před veřejným rozloučením se bude konat soukromý obřad jenom pro nejbližší. Rodina rozhodnutím ukončila spekulace o rozloučení; původně se hovořilo o možnosti, že se bude konat na zpěvákově kalifornském ranči Neverland. Kolem Staples Center budou v úterý rozmístěny obří obrazovky, aby lidé mohli obřad sledovat i venku.

Pohřben má být také v Los Angeles

O pohřbu zatím podrobnosti nejsou známy; podle čtvrtečních informací má být zpěvák uložen na losangelský hřbitov Forest Lawn.

Ve čtvrtek se také objevila zpráva, že matka dvou ze tří Jacksonových dětí Debbie Roweová bude usilovat o získání opatrovnictví svých potomků. Její právník ale později řekl, že Roweová zatím není pevně rozhodnuta.

Všechny tři děti byly dočasně svěřeny Jacksonově matce Katherine. Roweová porodila dvě starší z nich, dvanáctiletého chlapce a o rok mladší dívku. Na její žádost i na žádost právníků obou žen bylo stání o opatrovnictví odročeno na 13. červenec.

V pondělí se má soud rozhodnout o dočasném správci zpěvákova majetku zatíženého podle odhadů dluhem 400 milionů dolarů. Podle AEG bylo při zkouškách nové série koncertů natočeno 100 hodin záznamu. Randy Phillips z AEG řekl, že "jestliže bude každý dělat svou práci dobře, může to vynést miliony dolarů, jimiž bude možné dluhy vyrovnat".

Phillips také řekl, že se rozhodl ve čtvrtek zveřejnit klip s Jacksonem z 23. června, protože ho už unavovaly negativní informace šířené po Jacksonově smrti a jejích možných příčinách. "Máme dostatek audiomateriálu na dvě živá alba. On nikdy živé album nenatočil. Je to skutečně poslední práce génia 21. století," řekl Phillips.

„Používal moře smyšlených jmen“

Podle serveru TMZ.com přiměly nejasné okolnosti úmrtí zpěváka Michaela Jacksona policii z Los Angeles, aby požádala o spolupráci Federální protidrogovou agenturu. Její agenti mají především prověřit cesty, jimiž si Jackson opatřoval silné utišující prostředky, dosažitelné jen v nemocnicích či  na základě přísně limitovaných lékařských předpisy.

„Jackson používal moře smyšlených jmen, aby se dostal k předepisovaným lékům, a jsou nám známa i dvě jména, jež by mohla vést k odhalení dohody mezi Jacksonem a některými prominentními lékaři,“ napsal ve čtvrtek server TMZ.

Jestli si to vezmeš, možná se už neprobudíš
zdravotní sestra Cherilyn Leeová

Podle tohoto zdroje si zpěvák nechal psát recepty na jména Omar Arnold a Jack London a na receptech měli údajně jako předepisující lékaři figurovat jeho osobní strážce a tajemník. „Možná se neprobudíš“

Server uvedl, že nejméně v jednom případě nejmenovaný doktor předem volal do lékárny, že si tam Jackson přijde pro demerol, používaný pro uspání při operacích. Lékárna pak na receptu nechala jméno pacienta nevyplněné.

Jacksonova zdravotní sestra Cherilyn Leeová televizi CNN řekla, že zpěváka před demerolem varovala. „Jestli si to vezmeš, možná se už neprobudíš,“ řekla prý Jacksonovi.

Jacksonova pětistránková závěť z července 2002, která byla včera předložená soudu, uvádí jako univerzálního dědice nadaci nesoucí jméno Rodina Michaela Jacksona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám