Hlavní obsah

Sauny, bary, spotřebiče: Vězňové si z cel udělali luxusní pokoje

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monterrey

Když vstoupili po nepokojích z minulého týdne úřední činitelé do mexického vězení v Monterrey, nestačili se divit. Místo stroze vybavených cel objevili v nápravném zařízení Topo Chico přenosné sauny, bary, 280 stánků s jídlem a nejrozmanitější spotřebiče. Informovala o tom agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Někteří vězni žili v luxusně vybavených celáchVideo: AP

 
Článek

V některých celách byla kromě jiného nainstalována klimatizace, řada z nich byla vybavena mini ledničkou nebo akváriem. Orgány na místě zabavily také tuny propašovaného nábytku a zboží, na jehož odklizení byla potřeba těžká technika.

Podle státního zástupce státu Nuevo León měl například šéf kartelu Zetas Ivan Hernandez Cantu k dispozici velkou manželskou postel, luxusní vanu a obří televizi. Ve většině běžných cel však není voda, ventilace ani světlo, napsal server BBC.

Smrtelné nepokoje

V noci na minulý čtvrtek vypukla uvnitř zařízení roztržka mezi členy znesvářených drogových frakcí o kontrolu nad vězením. Při střetech zemřelo 49 trestanců. Policie přitom zabavila 60 kladiv, 86 nožů a 120 dalších bodných zbraní.

V pondělí vyzvala OSN mexickou vládu, aby jednu z nejbrutálnějších vězeňských bitek za poslední roky důkladně prošetřila. Zadržen už byl ředitel věznice a několik dozorců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám