Hlavní obsah

Dánka se ubránila sexuálnímu útočníkovi, čeká ji zřejmě pokuta

– Kodaň

Sedmnáctiletou Dánku, která se s pomocí pepřového spreje ubránila sexuálnímu útočníkovi, čeká pravděpodobně pokuta 500 dánských korun (1800 Kč). V Dánsku je totiž zakázáno pepřové spreje vlastnit, uvedl v úterý tamní zpravodajský portál The Local. Útočník je stále na útěku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál před týdnem v jihodánském městě Sönderborg, odkud je hlášeno několik případů obtěžování žen žadateli o azyl. Zda je za tímto případem uprchlík, není jasné. Dívka pouze vypověděla, že útočník hovořil anglicky.

Dále uvedla, že ji srazil na zem, rozepnul kalhoty a snažil se ji svléknout. Pomocí pepřového spreje se jí ale podařilo z mužova sevření vyprostit.

Incident vyvolal pobouření

„Pepřový sprej je nelegální vlastnit a používat, proto bude v této věci pravděpodobně stíhána," uvedl policejní mluvčí Knud Kirsten v rozhovoru s televizní stanicí TV Syd.

Dívčin příběh vyvolal v zemi pobouření, řada lidí se již přihlásila s tím, že za ni pokutu zaplatí. Incident se navíc odehrál v době, kdy ženy v Sönderborgu i v dalších dánských městech upozorňují na případy obtěžování ze strany běženců. Jeden noční klub v Sönderborgu kvůli tomu zakázal vstup lidem, kteří se nedomluví dánsky, anglicky nebo německy.

Reklama

Výběr článků

Načítám