Hlavní obsah

Virtuální desetiletá dívka pomohla odhalit tisícovku pedofilů

Novinky, jky

Mezinárodní organizace na ochranu dětských práv Terre des Homme přišla s ojedinělým projektem, který slavil obrovský úspěch. Organizace nechala vytvořit počítačem vygenerovaný obraz desetileté filipínské dívky, která měla nabízet sex po webkameře za úplatu. Šlo však jen o virtuální past na pedofily.

Virtuální desetiletá dívka pomohla odhalit tisícovku pedofilůVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Model desetileté dívky nesl jméno Drahoušek (Sweetie) a muži, kteří dívku kontaktovali, měli za to, že jde o opravdovou desetiletou Filipínku. Během deseti týdnů, kdy byla virtuální dívka připojená k internetu, ji kontaktovalo přibližně 20 000 mužů, kteří ji přemlouvali, aby se jim začala před kamerou předvádět.

„Bylo to šokující. V momentě, kdy jdete na internet jako desetiletá Filipínka, která nabízí virtuální sex za peníze, jste okamžitě zavaleni žádostmi - kolikrát jich byly i desítky najednou. Bylo to moc i na to, aby se všichni během pokusu dali vystopovat,” uvedl vědecký pracovník Terre des Hommes Hans Guyt.

Projekt Seznam se bezpečně!

Co vše se může stát, pokud děti poskytnou své intimní fotografie? Jaké to je být vydírán a že jsou i případy, které končí tragicky. Projekt upozorňuje na vzrůstající problém tzv. sociálního inženýrství a dětskou prostituci. Připomene dětem, že na internetu je vše věčné.

Cílem filmu je upozornit na nebezpečí skrytá za nejrůznějšími identitami na internetu a naučit děti řešit situace, do kterých se mohou dostat.

Stránky projektu: seznamsebezpecne.cz

Organizaci se podařilo ze 20 000 zvrhlíků identifikovat celou tisícovku. Získali jejich adresy, telefonní čísla a fotografie. Veškerá získaná data pak pracovníci předali Interpolu. Organizace navíc oznámila, že technologii, kterou se jí podařilo vyvinout, předá policejním orgánům, aby ji mohli případně využít.

Reklama

Výběr článků

Načítám