Hlavní obsah

Rozdíl mezi bohatými a chudými je největší za 20 let a dál roste

Londýn

Ve světě stále roste rozdíl mezi bohatými a chudými; nyní je největší za posledních dvacet let. Ve své zprávě to uvedla britská charitativní organizace Save The Children, která upozornila, že majetková nerovnost se negativně podepisuje i na dětech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Svět v nedávných desetiletích výrazně pokročil ve snižování úmrtnosti dětí a zlepšování jejich příležitostí,“ připustil ředitel charity Just Forsyth. Současně ale upozornil, že zlepšení podmínek se netýká všech majetkových skupin stejně.

„Dokud se nebudeme zabývat nerovností, neuspěje žádný plán budoucího rozvoje. Navíc to bude znemožňovat jednotlivým zemím a světu jako celku dosažení opravdového růstu a prosperity,“ poznamenal Forsyth.

Save The Children studovala vývoj majetkových poměrů v 32 rozvojových zemích od 90. let minulého století. Bohatí za tu dobu svůj majetek navýšili, zatímco v pětině států za stejné období příjem nejchudších klesl.

Výrazné majetkové rozdíly podle britské charity nejen určují zcela jiné životní standardy dětí, ale už mezi ně zasévají nepoměry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám