Hlavní obsah

Tisícovka psů namačkaných v klecích unikla o vlas talíři

Novinky, Zdeněk Rejšek

Thajské úřady zachránily před jistou smrtí zubožené psy, kteří měli skončit jako večeře na stolech ve vietnamských a čínských restauracích. Psí maso je v těchto lokalitách oblíbenou pochoutkou a pro Thajce vítaným zdrojem přivýdělku. Za jednoho psa jsou totiž restaurace ochotny zaplatit v přepočtu až 500 korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Stovky psů měly skončit na talířiVideo: Reuters

 
Článek

Pašeráky s asi tisícovkou psů, namačkaných v drátěných klecích ve čtyřech kamiónech, zadrželi celníci v provincii Nakhon Phanom v severovýchodním Thajsku nedaleko hranic poté, co projeli kontrolním stanovištěm a vyrazili dolů po polní cestě v blízkosti dálnice.

Jakmile si pašeráci všimli, že je pronásleduje policie, snažili se svého nákladu zbavit. A to tak, že klece se psy začali shazovat ze stráně. Některým psům se přitom podařilo osvobodit, ale přibližně tři sta z nich počínání pašeráků nepřežilo.

Na místě policie zadržela dva Thajce a jednoho Vietnamce, kteří byli obviněni z pašování zvířat a nelegálního obchodu s nimi. Všem třem mužům hrozí až jeden rok vězení a pokuta v přepočtu asi jedenáct tisíc korun.

Zachránění psi byli převezeni do útulku, kde už by nemělo hrozit, že skončí na talíři jako něčí večeře. Guvernér provincie dokonce nechal zřídit zvláštní konto, kam mohou lidé pro zachráněná zvířata poslat peníze. Na obří zásilku psů upozornila policii skupinka místních ochránců zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám