Hlavní obsah

V rámci Evropského týdne mozku zazní odborné přednášky v Praze i Brně

Novinky, MPl, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Významné osobnosti celého světa budou letos již po jedenácté diskutovat o nových léčebných neurologických metodách a výzkumech v oblasti lidského mozku. Evropský týden mozku startuje již 16. března.

Článek

Ani Česká republika nezůstane pozadu. Na půdě Akademie věd ČR v Praze proběhne při této příležitosti cyklus deseti přednášek, na kterých přední čeští odborníci pohovoří o současně nejvíce diskutovaných tématech neurověd; o možnostech výzkumu, léčby mozku a neurovědách obecně.

Projekt je realizován za účasti významných českých institucí, například České společnosti pro neurovědy, nebo Ústavu experimentální medicíny AV ČR, v. v. i.. Seznam témat a přednášejících naleznete na stránkách Akademie věd ČR.

V letošním ročníku se do projektu zapojili také odborníci Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně a na akademické půdě připravili cyklus přednášek pro brněnské publikum.

V prostorách Lékařské fakulty zazní například tato témata:

Anatomie bolesti (Pondělí, 16. 3., 15.00-16.30 prof. RNDr. P. Dubový, CSc., přednosta Anatomické ústavu a vedoucí oddělení neuroanatomie LF MU)

Poruchy paměti a demence (Úterý, 17. 3., 16.00-17.30 Anatomie bolesti Doc. MUDr. I. Rektorová, PhD., I. Neurologická klinika FNuSA a LF MU)

Co už věda ví o působení drog v mozku (Středa,18. 3., 15.00-16.30 prof. MUDr. A. Šulcová, CSc., přednostka Farmakologického ústavu LF MU)

Vstup na všechny přednášky je do vyčerpání kapacity v Praze i v Brně volný. Proto je vhodná předchozí rezervace místa.

Reklama

Výběr článků

Načítám