Hlavní obsah

Vánoční trhy budou ve znamení Josefa Lady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tradiční vánoční trhy na Staroměstském náměstí v Praze budou podle pořadatelské agentury Taiko ve znamení postaviček a motivů Josefa Lady. Dominantou náměstí se opět stane vánoční strom, který ozdobí 600 koulí.

Přípravy vánočních trhů a s nimi spojená bezpečnostní opatřeníVideo: Novinky

 
Článek

Již v sobotu bude na Staroměstském náměstí rozsvícen vánoční strom. Kvůli bezpečnosti se nebude konat slavnostní ceremoniál a nebyl ani oznámen přesný čas rozsvícení. [celá zpráva]

Na stromě, který letos pochází z České Lípy, budou zlaté hvězdy a 600 vánočních koulí. Na špici zaujme místo kometa. Podle designérky Kateřiny Hájkové se na trzích i stromě rozzáří 20 000 LED diod. Celkem organizátoři spotřebují 12 000 koulí a pět kilometrů rozvodných kabelů.

Ladovské Vánoce

Letošní trhy se ponesou v duchu staročeských Vánoc. Pořadatelé čerpali inspiraci u malíře Josefa Lady. Návštěvníci tak v adventní vesničce s desítkami stánků potkají selky v krojích, kocoura Mikeše nebo ponocného, kterého znají z ladovských obrázků.

Trhy začínají nadcházející sobotu a potrvají do 6. ledna. Během adventu se v Praze uskuteční řada společenských a kulturních akcí, koncertů a divadelních vystoupení.

Lidé by měli podle organizátorů zvážit, zda v době největšího návalu brát na trhy malé děti. Do tlačenice by se ve vlastním zájmu neměli vydávat ani lidé s kočárky a handicapovaní.

Reklama

Výběr článků

Načítám