Hlavní obsah

Nové elektrické kolo se složí za jednu sekundu

Novinky, jky

Portál Kickstarter je plný nejrůznějších nápadů - někdy vtipných a průlomových, jindy nesmyslných a nevýznamných. Vynálezci unikátního elektrického kola Gi FlyBike se se svým projektem zařadili do první zmíněné skupiny. Na svůj projekt našli počátkem listopadu dostatek přispěvatelů a jejich unikátní elektrokolo se stane brzy realitou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Elektrokolo se dá velmi jednoduše složitVideo: Reuters

 
Článek

Kolik myslíte, že najdete podporovatelů na myšlenku luxusního elektrokola, které lze složit během jedné vteřiny, uzamyká se smartphonem a umožňuje vám šlapáním dobíjet váš telefon?

Celkem se takových nadšenců našlo 313 a vybralo se mezi nimi bezmála 427 tisíc dolarů, tedy zhruba 10,7 miliónu korun. Tedy dostatek pro to, aby bylo možné tuto vizi převést ve skutečnost.

Za elektrokolem Gi FlyBike stojí argentinští vynálezci Lucas Toledo, Agustin Agustinoy a Eric Sevillia. Vše začalo, jak už to tak často bývá, problémem z reálného života. Trojici mladíků už začaly krutě nebavit stávky dopravců v jejich zemi, a tak začala přemýšlet o nějaké rozumné alternativě.

Připraveno příští léto

Jejich kolo je vyráběno z recyklovatelné, ale extrémně odolné hliníkové slitiny a váží 16 kilogramů. Baterie na nabití zvládne jezdci pomáhat celkem 60 kilometrů a pneumatiky mají speciální úpravu proti propíchnutí.

Energie produkovaná šlapáním dobíjí telefon a speciální aplikace pro smartphony umožňuje jezdcům ovládat světla, zamykat kolo či používat GPS.

Produkce kola začne počátkem příštího roku a ti, kteří se rozhodli jeho vývoj a následnou výrobu potvořit, se na svá kola mohou těšit v červnu 2016.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám