Hlavní obsah

Známý průvodce loveckého pořadu byl obviněn z pytláctví

Anchorage

Moderátor populárního loveckého pořadu v jedné z amerických televizí Clark Dixon byl obviněn z pytláctví kvůli dílům natáčeným v minulých letech na Aljašce. Podle prokuratury tato show prezentovala několik případů, kdy byla zvířata ulovena bez povolení, uvedla agentura AP.

Foto: Syndicate Hunting

Jeden z průvodců pořadu Syndicate Hunting má zaděláno na pořádné problémy.

Článek

Televizní stanice Sportsman Channel ve svém pořadu Syndicate Hunting přináší záběry lovených zvířat, což je většinou v souladu se zákonem. Federální prokurátorka Karen Loefflerová však na pondělní tiskové konferenci řekla, že řadu let mohli diváci sledovat i nelegální lov zvířat.

"Obvinění poukazují na pět let zdokumentovaného nelegálního vybíjení divokých zvířat, které zahrnuje přes dvě desítky velkých zvířat," prohlásila Loefflerová.

Moderátor pořadu Clark Dixon byl proto obviněn z několika trestných činů. Mimo jiné prý bez patřičné licence zabil medvěda grizzlyho či falšoval své údajné bydliště na Aljašce, aby mohl těžit z loveckých výhod pro místní obyvatele. Vedle něho čelí obvinění z méně závažných porušení zákona několik dalších lidí včetně jeho otce, který údajně poskytl k lovu své letadlo.

Není to první případ

Mezi nelegálně zabitými zvířaty byli kromě medvědů i losi, sobi polární či divoké ovce. Natáčení lovu na Aljašce už podle AP stálo v nedávné minulosti vysoké pokuty jiné lidi známé z amerických médií.

Bývalá rocková hvědza Ted Nugent dostal dvouletou podmínku a pokutu 10 000 dolarů (240 000 korun) za to, že v roce 2009 nelegálně zastřelil medvěda pro natáčení své televizní show. Bývalý hráč týmu amerického fotbalu Miami Dolphins Larry Csonka zase v roce 2006 zaplatil 5000 dolarů za to, že bez povolení natáčel na Aljašce lovecký pořad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám