Hlavní obsah

Moderátor Clarkson si díky novému pořadu vydělá stamilióny

Novinky, vps

Britský moderátor Jeremy Clarkson si díky novému motoristickému pořadu, který bude vysílat služba Amazon Prime, vydělá násobně víc než předtím v BBC. Jeho honorář za jednu sérii pořadu by měl činit 9,6 miliónu liber (356 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

James May, Jeremy Clarkson a Richard Hammond

Článek

Zkrátka nepřijdou ani Clarksonovi kolegové James May a Richard Hammond, kteří by si měli společně se spolutvůrcem a bývalým producentem Top Gearu Andym Wilmanem vydělat 7,2 miliónu liber za jednu sérii. Uvedl to britský list The Daily Mirror s odkazem na důvěryhodné zdroje. Za tři plánované série si tak 55letý Clarkson přijde na téměř 30 miliónů liber.

Celkem by měl Amazon utratit za tři dvanáctidílné řady ohromujících 160 miliónů liber, což je v přepočtu necelých šest miliard korun.

Rozpočet na jednu epizodu tak činí v průměru 4,5 miliónu liber. Pro srovnání, na BBC se náklady na jednu epizodu pohybovaly kolem 500 tisíc liber. Po přičtení honorářů moderátorů se částka zvýšila na milión.

Amazon tak do nového pořadu, který se má stát jedním z jeho hlavních taháků, investoval opravdu pořádný balík. Zda se mu podaří navázat na úspěch Top Gearu, se ukáže příští rok na podzim, kdy by měla být odvysílána první série na streamingové službě Amazon Prime, která stojí na rok 99 dolarů.

Chystá se i nový Top Gear

Společnost Amazon oznámila nový pořad společně s moderátory na konci července. Stalo se tak jen pár měsíců poté, co Clarkson v roztržce kvůli jídlu napadl produkčního. [celá zpráva]

Top Gear, který se BBC chystá obnovit v novém formátu, mezitím získal nového moderátora, jímž je 49letý v Británii populární moderátor Chris Evans. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám