Hlavní obsah

Vědci zveřejnili trik, jak správně držet hamburger

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si následující situaci. Jdete s dámou na první rande a z ní vypadne až nečekaně roztomilé přání, že by si s vámi chtěla dát nějaký pořádný hamburger. Ztělesněný sen mnoha mužů. Jenže vše může být o mnoho méně sexy, když vám bude cibule propadávat mezi prsty, omáčka kapat na ubrus a kus hovězího vám případně skončí přímo na klíně. Od čeho však máme vědce...

Foto: Honma Dekka!?

Podle vědců je toto cesta ke klidnému požívání hamburgeru.

Článek

Trojice japonských vědců (expert na mechaniku, inženýrství a stomatologii) strávila celkem čtyři měsíce svého času řešením výše zmíněného problému. Studii organizovala japonská televizní show „Honma Dekka!?“.

Trojrozměrný model hamburgeru měl vědcům pomoci pochopit strukturu běžného burgeru. K čemu tedy vědci došli? Dá se hamburger jíst rukama a zároveň civilizovaně? Nevylučuje se to? Podle Japonců většina lidí drží hamburgery špatně, a tak dochází k trapným chvílím. Lidé prý obvykle dávají palce pod hamburger a zbytkem prstů drží vrchní část bulky. To je ale špatně.

Jak tedy správně jíst hamburger?
Tajemství se skrývá ve správném používání malíčků.
Malíčky musí držet zadní stranu spodní části bulky zespodu.
Zbylých šest prstů rovnoměrně hlídá správnou pozici vrchní části bulky, avšak příliš netlačí na housku.

Japonci sérií pokusů odhalili, že obvyklá technika jedení hamburgeru nemůže povětšinou udržet tento pokrm pohromadě. Nejenže se při klasickém použití malíčků hamburger zcela rozpadne, navíc ho při jedení opustí výrazně více omáčky a gastronomických doplňků.

Ztrapnění v každém případě

Vědci také varovali před zvykem držet hamburger příliš pevně, a zcela tak zmáčknout housku. Tímto způsobem totiž nejčastěji dochází k vypadnutí ingrediencí z housky.

A pokud byste neměli hloupých doporučení dost,  jedno přidal i stomatologický expert. Před jedením velkého hamburgeru byste si prý měli procvičit svaly ve vašich ústech tím, že je několikrát otevřete a zase zavřete. Vědci už však nezmiňují, že po takové herecké eskapádě už by asi žádné druhé rande nebylo určitě. To si ten hamburger raději vysypejte rovnou do klína. Šanci na druhé rande budete mít větší...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám