Hlavní obsah

Festivalovou party ozdobí dort podle receptu rodiny Puppů

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy vary

Třípatrový narozeninový dort vyrobený podle více než dvě stě let staré receptury rodiny Puppů se chystá pro páteční zahajovací party letošního jubilejního, 45. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Grandhotelu Pupp.

Článek

„Dort bude barevný, přičemž jedno jeho patro bude čokoládové, další jahodové a třetí borůvkové,“ prozradila šéfkuchařka GH Pupp Vlaďka Příhodová s tím, že čtvercová základna dortu bude metr dlouhá.

Tisícovka návštěvníků zahajovací párty jej spatří až o půlnoci. „Přiveze jej naše šéfkuchařka na vozíku ve chvíli, kdy Slavnostní sál potemní,“ prozradila generální ředitelka GH Pupp Andrea Pfeffer-Ferklová.

Podle Příhodové bude dort postupně rozdělen na sto padesát až dvě stě porcí, jak bude o něj zájem. „Jeho hmotnost bude kolem dvaceti kilogramů,“ předpokládá. „Máme na něj připraveno deset kilogramů mouky,“ dodala.

Dalším tahákem zahajovací párty bude šedesátikilová hovězí kýta. „Máme ji už dva týdny naloženou v solném roztoku s bylinkami,“ uvedla Příhodová.

„Začneme ji grilovat osmnáct hodin před tím, než ji začneme na zahajovací párty podávat,“ prozradila. „Ve čtyři hodiny ráno se už bude muset péct,“ dodala s tím, že obří hovězí kýta se bude podávat v Randez-vous.

Kachní nudličky, vykostěná prasátka

Vepříci, kteří se živí výhradně bylinkami z vyhlášené německé oblasti Saalow, se budou podávat ve Slavnostním sále. „Prasátka jsou vykostěná a plněná šunkou,“ poznamenala šéfkuchařka s tím, že chybět nebudou ani další perly teplé kuchyně, jako jsou například kachní nudličky.

Na zahrádce hotelu se budou připravovat steaky z argentinských býků či tuzemských biokuřátek. Grilovat se budou rovněž lososi.

„Jiné ryby neplánujeme, protože ze zkušenosti víme, že publikum není ani tak na ryby jako na maso,“ sdělila Ferklová. Ve velké pánvi hosté najdou bramborové noky s uzenou krkovičkou a kysaným zelím.

Variace minidezertů bude připravená v Malé dvoraně hotelu, kde je opět nachystána čokoládová fontána.

Na každého hosta vycházejí tři čtvrtě kilogramu masa a sedmička vína, které jsou každoročně přiváženy z moravských sklepů. Pivaři se mohou těšit na budvar.

Občerstvení na zahajovací párty bude připravovat padesát kuchařů. „Museli jsme jich několik přijmout na festival navíc. Jsou letos mezi nimi také zahraniční stážisté, například studenti z Francie,“ dodala ředitelka hotelu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám