Hlavní obsah

Michael zůstane navždy v mém srdci, řekl ve Varech Jacksonův producent

– KARLOVY VARY • Aktualizováno
Právo, Kateřina Farná

Legendární hudební producent Quincy Jones přijel do Karlových Varů. Od zakladatelky Nadačního fondu Slunečnice, topmodelky Heleny Houdové převzal na úterním galavečeru cenu za filantropii.

Článek

"Nemám rád pohřby. V poslední době jsem ztratil už tolik přátel, Michael zůstane navždy v mém srdci. Tady jsem teď potřebnější," řekl včera Jones novinářům. Se slavným americkým skladatelem, hudebníkem a nejbližším spolupracovníkem Michaela Jacksona se Houdová setkala před několika lety.

„Quincy je tu především proto, že je velký filantrop. A pro mě je něco jako mentor. Vážím si ho. Je to člověk, který se zajímá o dění ve světě a také pro to hodně dělá. Má tolik filantropických aktivit, že je to neuvěřitelné,“ uvedla Houdová na odpoledním setkání s novináři s tím, že další ocenění v podobě kliky s batolaty z dílny Davida Černého získá organizace Magna Děti v tísni.

Počet lidí, kteří potřebují pomoc, se nesnižuje. Naopak. Teď je právě doba, aby si lidé uvědomili, že je nejvíc potřebná jejich pomoc.
Helena Houdová

„Quincy byl mou inspirací a motivací. Naučila jsem se jeho způsob, jakým k tomu přistupuje. On chce být ne jen zodpovědný, ale chce být naprosto součástí tohoto světa. Takže ho zajímá ekologie, dětská a lidská práva, bída,“ řekla dále Právu.

Dal přednost festivalu před pohřbem

Jacksonův přítel a dvorní producent přijede do Varů i přesto, že se v úterý v Los Angeles koná veřejné rozloučení, jehož se mají účastnit kupř. Mariah Careyová, Stevie Wonder, Elizabeth Taylorová nebo sportovci Magic Johnson a Kobe Bryant.

„Když jsem zjistila, že to bude 7. července, byla ve mně malá dušička. Ale Quincy udělal správné rozhodnutí,“ dodala.

Nadační fond Slunečnice se letos stal oficiálním neziskovým partnerem festivalu. „Myslím si, že přinášíme jakousi srdcovou záležitost a doufám, že se z našeho zasnoubení stane manželství,“ uvedla maminka ročního Dariena.

„Před deseti lety jsem se shodou okolností stala v Karlových Varech miss. Do soutěže jsem se přihlásila proto, abych mohla změnit svět. Zjistila jsem, že nemusíte být bohatí a slavní, ale můžete pomáhat hned,“ prohlásila.

Náramek, DMS i finanční krize

Dnešní večer bude podle Houdové výjimečný. Během něj se budou dražit luxusní večeře, dovolené nebo zážitkové poukazy. „Můžete vyhrát třeba večeři se mnou,“ prozradila modelka. Výtěžek poputuje na vybrané projekty převážně v České republice. Pozvání na galavečer rovněž přijali Aňa Geislerová, Daniela Peštová, Palo Habera, Pavlína Němcová nebo David Ondříček.

Podle zástupců nadace se zatím podařil získat asi jeden milión korun, a to za prodej míst na galavečer. Součástí festivalového projektu je stánek u hotelu Thermal, kde se prodávají náramky od herečky Ani Geislerové.

Podle Houdové se finanční krize dotkla Slunečnice především v USA, kde žije řada donátorů: „Krize nás zasáhla zvlášť v New Yorku. Musíme být ale kreativní a vymýšlet způsoby, jakým tu díru zaplnit. Počet lidí, kteří potřebují pomoc, se nesnižuje. Naopak. Teď je právě doba, aby si lidé uvědomili, že je nejvíc potřebná jejich pomoc.“

Slunečnici můžete podpořit formou dárcovských SMS 30 Kč, a to na číslo 87777 ve tvaru DMS(mezera)SLUNECNICE.

Reklama

Výběr článků

Načítám