Hlavní obsah

Zbývají poslední jízdenky na karlovarský festival

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již jen několik desítek jízdenek na pátek a sobotní dopoledne zbývá v rezervačních systémech autobusových dopravců na lince mezi Prahou a Karlovými Vary. Důvodem je enormní zájem řádově stovek filmových fanoušků, kteří se chystají na karlovarský filmový festival. Dopravci posílili linku několika spoji, ale ani to nestačí. Nabízí se proto cestování vlakem, přičemž České dráhy (ČD) nabízejí 50% slevu při jízdě na festival.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovy Vary

Článek

„Pátek máme až na jedno místo ve večerním spoji z Prahy do Karlových Varů úplně plný,“ uvedla Jiřina Pokorná z karlovarské pobočky Student Agency. „V sobotu dopoledne jsou místa v posilovém ranním spoji a pak až ve spoji odjíždějícím v jedenáct hodin dopoledne. I v pozdějších spojích ještě nějaká volná místa jsou,“ pokračovala Pokorná.

„Děláme maximum pro zajištění případných posilových spojů,“ uvedl mluvčí Student Agency Pavel Halla, podle kterého společnost již čtyři autobusy navíc na linku na začátek festivalu nasadila.

„Máme z poloviny volný spoj jedoucí před jednou odpoledne a pak jsou také volná místa v lince jedoucí z Prahy přes Chomutov a Jáchymov,“ uvedl ředitel společnosti Autobusy Karlovy Vary Zdeněk Suchan. „Je třeba si jízdenky včas rezervovat, protože vyprodáno bývá na začátku festivalu každý rok,“ dodal ředitel největšího regionálního autobusového dopravce. „S žádnými posilami spojů ale nepočítáme,“ dodal. „Určitě plné budou i naše spoje,“ uvedl ředitel Dopravního podniku Karlovy Vary Pavel Bohánek.

Řešením pro milovníky filmu může být doprava vlakem, která je ale o hodinu delší, než autobusem. „Ale ve vlaku je více místa na nohy, takže jsou pohodlnější, než autobusy,“ argumentoval Vladimír Omelka, který má v ČD na starosti osobní dopravu v Karlovarském kraji. „Máme v rychlících volné kapacity a navíc nabízíme cestujícím na festival slevu,“ uvedl Omelka.

Při zakoupení zpáteční jízdenky do Karlových Varů po dobu trvání festivalu zaplatí cestující jen polovinu běžné ceny jízdného. „Musí si ale nechat jízdenku orazit příležitostním razítkem v našem informačním stánku v Thermalu. Cesta z Prahy do Karlových Varů a zpět pak vyjde namísto šesti set korun jen na tři stovky,“ uvedl Omelka.

Festivalové linky budou jako vždy

Když už se diváci do festivalového dění v Karlových Varech dopraví, mohou se spolehnout na festivalové autobusové linky, které je zdarma přepraví po městě.

„Jako každý rok budou zvláštní festivalové linky tři,“ uvedl Bohánek. První s označením F1 bude jezdit mezi stanovým městečkem na přírodním koupališti Rolava, Thermalem a Drahovicemi. F2 má vytyčený okruh mezi stanovým městečkem, Thermalem a kempem v Březové. Ze stanového městečka bude jezdit i linka F3, která bude končit na Divadelním náměstí. Všechny linky mají jezdit od brzkého rána do pozdních nočních hodin.

„Jízdní řád je podobný tomu loňskému a přizpůsobuje se přání pořadatelů festivalu,“ uzavřel Bohánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám