Hlavní obsah

Pokoj v duši vstoupí do kin už v červenci

Právo, zbn

Slovenský zástupce v hlavní soutěži Karlovarského festivalu půjde necelý týden po tomto filmovém svátku také do české distribuce. Pokoj v duši bude v kinech k vidění od 16. července.

Článek

Snímek režiséra Vladimíra Balka tak bude chtít v České republice navázat na svůj úspěch na Slovensku, kde ho během padesáti dnů od premiéry vidělo přes sto tisíc lidí.

Jeho pouť kiny by u nás měla podpořit titulní píseň, kterou nazpívala Jana Kirschner a která už boduje v tuzemských hitparádách. I ona vzbudila u našich východních sousedů rozruch a stala se nejhranější skladbou tamějších rádií (videoklip zde).

Film nese výraznou českou stopu

Pokoj v duši vypráví příběh Tóna, který opouští vězení a snaží se vrátit zpět do normálního života v malé obci pod horami, ale brání mu v tom vlastní vzpomínky i neurovnané vztahy (více o filmu zde).

Velkou roli si v něm zahrál český herec Jan Vondráček a na plátně se jako zestárlý nádražák objeví i Jaromír Hanzlík. Scénář pak napsal zkušený Jiří Křižan, držitel Českého lva za snímek Je třeba zabít Sekala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám