Hlavní obsah

Leden přinese nové české seriály: Božena Němcová, Kukačky i krimi z Brna

Novinky, Stanislav Dvořák

V lednu začíná sezóna nových českých seriálů. Rychle za sebou se rozjedou na ČT hned tři - první o Boženě Němcové, pak drama Kukačky a krimi Hlava medúzy.

Teaser seriálu BoženaVideo: Česká televize

 
Článek

Lenka Wimmerová režírovala historický seriál Božena, který startuje 3. ledna na ČT1 a zpracoval život spisovatelky Boženy Němcové. Hlavní role dostali Aňa Geislerová, Anna Kameníková, Jan Hájek, Vladimír Javorský, Lucie Žáčková, Jan Plouhar, Veronika Freimanová, Martin Myšička, Jan Budař a Kryštof Hádek.

Foto: Česká televize

Anna Kameníková v seriálu Božena

V pátek 8. ledna na ČT1 odstartuje třináctidílný seriál Kukačky, vyprávějící příběh dvou rodin, které si v porodnici vyměnily dítě. Režii měl Biser Arichtev, který obsadil Martu Dancingerovou, Marka Adamczyka, Sabinu Remundovou, Davida Novotného, Theo Schaefera, Kláru Cibulkovou nebo Luboše Veselého.

Foto: Česká televize

Aňa Geislerová (Božena)

V pondělí 11. ledna začne osmidílná krimi série Hlava medúzy Filipa Renče.   Ústředními aktéry jsou vyšetřovatelé vražd z brněnské kriminálky, kterým velí pětatřicetiletá kriminalistka Karin. Symbolem seriálu je stejnojmenný Rubensův obraz a jednotlivé díly jsou inspirovány skutečnými kriminálními případy.

Foto: Česká televize

Kukačky. Bob Klepl, Martha Issová a Eva Holubová

Hrají Jitka Čvančarová, Jiří Dvořák, Michal Isteník, Karel Heřmánek ml. či Jana Švandová.

RECENZE: I jako letuška v thrilleru je Cuocová v podstatě Penny

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám