Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mulan, After: Přiznání, Králové videa a Loni v Marienbadu

Právo, Věra Míšková

Dvaadvacet let po oblíbeném animovaném filmu Legenda o Mulan přichází do kin hraná verze Mulan. After: Přiznání je pokračováním filmu After: Polibek. O tom, čím se krmily první české videopřehrávače, je dokument Králové videa. V obnovené premiéře jde do kin slavný film Alaina Resnaise Loni v Marienbadu.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Mulan

Když císař starověké Číny vyzve lid, aby z každé rodiny odešel jeden muž do války proti divokým a silným nájezdníkům, vesnická dívka Mulan tajně odejde z domu a převlečná za chlapce vstoupí místo svého zraněného a slabého otce do armády. Stane se velkou bojovnicí a zachránkyní dynastie i samotného císaře.

Trailer k filmu MulanVideo: Falcon

Mulan, USA 2020, dobrodružný, 116 min., režie: Niki Caro, hrají: Yifei Liu, Jason Scott Lee, Jet Li a další

After: Přiznání

Hodná dívka Tessa a tajemný Hardin se propadli do vzájemné osudové lásky. Na ničem jiném nezáleží a ani jeden z nich nemá co ztratit. Až na to, že mohou ztratit jeden druhého, tedy vlastně úplně všechno. A právě takové nebezpečí hrozí ve chvíli, kdy se Tessa dozví o sázce, která jejich vášni předcházela, a jedno Hardinovo ošklivé tajemství z minulosti.

After: PřiznáníVideo: Bontonfilm

After: Přiznání, USA 2020, romantické drama, 106 min., režie: Roger Kumble, hrají: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langfordová, Dylan Sprouse, Charlie Weber a další

Králové videa

Dokument, který bere diváky zpět do časů, kdy našim videím vládly rychlodabingy, filmy se nakupovaly na černých burzách a hromadně se pořádaly domácí videoprojekce. Na svoji dobu v něm vzpomínají tehdejší piráti, dabéři, distributoři a vůbec všichni, díky nimž u nás bylo čím krmit první přehrávače.

Králové videa

Králové videa, Česko 2020, dokument, 82 min., režie: Lukáš Bulava

Loni v Marienbadu

Mysteriózní surrealistické drama založené na hře s realitou, sny a představami se odehrává v honosném barokním hotelu. Muž tam přichází na setkání se ženou, které jí přislíbil před rokem. Žena si však na slíbenou schůzku nevzpomíná a vytrvale ji popírá. Muž se tedy v labyrintu z mramoru a zlata snaží vdanou ženu přesvědčit o jejich setkání a znovu ji dobýt.

Trailer k filmu Loni v MarienbaduVideo: Marienbad Film

Loni v Marienbadu, Francie/Itálie 1961, drama, 91 min., režie: Alain Resnais, hrají: Delphine Seyrigová, Giorgio Albertazzi, Sacha Pitoëff, Françoise Bertinová a další

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám