Hlavní obsah

Na Colours budou Underworld, Thievery Corporation i spisovatel Fulghum

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektronický Underworld, američtí Thievery Corporation, kytaroví Kodaline či indie-rockoví The Vaccines přijedou na festival Colours of Ostrava, který se koná 14. až 17. července.

Foto: thieverycorporation.com

Thievery Corporation

Článek

Američtí Thievery Corporation oslaví v Ostravě dvacet let na scéně. Tato dvojice dovedně míchá reggae, funk a indické i africké vlivy s elektronikou.

Underworld, kteří se proslavili hitem Born Slippy z filmu Trainspotting, patří ke klasice taneční scény. Francouzský hudebník Anthony Gonzalez aka M83 u nás tolik známý není. Jeho koncerty jsou prý plné euforických refrénů, které se vznáší nad masou syntezátorů a kytar.

Kytarové riffy a akustické nástroje i tklivý hlas Steva Garrigana nabídne skupina Kodaline a jejich kolegové The Vaccines přidají rock s příchutí retra. Dále vystoupí také Tame Impala, Of Monsters and Men, ANOHNI, Slowdive či zpěvačka Caro Emerald.

Pořadatelka Zlata Holušová upozornila na „obří diskuzní fórum” zvané Meltingpot.

„Je to nové mezinárodní fórum, naším mottem jsou myšlenky bez hranic. Začne to už v úterý a potrvá šest dní. Snažíme se přivést hvězdy svých oborů,” vysvětlil René Bystroň.

„Novinář Chris Hedges, enviromentalista Björn Lomborg, dokumentarista Clemens Kuby, spisovatel Robert Fulghum, historik a esejista Timothy Snyder,” vyjmenoval Bystroň.

„Milovníky Drive stage potěšíme, nebude už ve stanu. Uvidíme, jak se jí bude dařit v otevřeném prostoru. Naopak Electronic stage půjde do stanu a bude mít atmosféru nočního tančení,” dodala Holušová. Hlavní hvězdy jsou podle ní letos dané, ale dají se čekat ještě další jména, například právě na Electronic stage.

Vstupenky na festival lze koupit na www.colours.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám