Hlavní obsah

RECENZE: Bože, zabili Justina Biebera! Zoolander se vrací

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáct let čekali příznivci slavné komedie Zoolander na pokračování. Duchovní otec Dereka Zoolandera, herec a režisér Ben Stiller, to zdůvodnil neustálým vylepšováním scénáře, na němž spolupracoval s Justinem Therouxem.

Foto: Cinemart

Zoolander a Hansel se vracejí na mola.

Článek

Zoolander v roce 2001 rozhodně zapůsobil. Něco tak praštěného a zároveň propracovaného a zábavného diváci dlouho neviděli. Postava Zoolandera byla stupidní, zároveň však tento módesman s gay manýry působil dojemně.

Scénář ”dvojky” je podobně absurdní jako u prvního dílu. Po smrti své lásky, kterou zavinil sesuv charitativního „centra pro děti, které neumějí číst moc dobře“, se Derek Zoolander uchýlil do hor a trávil svůj život v samotě. Jenže jednoho dne přijde zpráva o jeho synovi, který žije v útulku, a navíc světu hrozí strašlivé zlo - zase v tom má prsty nechutně záporný módní magnát Mugatu.

Je třeba zjistit, kdo zavraždil Justina Biebera a další celebrity, a tak se parta Zoolander (Ben Stiller), Hansel (Owen Wilson) a příslušnice módního Interpolu (Penélope Cruzová) pustí do pátrání.

Foto: Cinemart

Nováčkem v týmu je Penelope Cruzová.

Foto: Cinemart

Hansel (Owen Wilson), Zoolander (Ben Stiller) a příslušnice módního Interpolu (Penelope Cruzová)

Dočkáme se spousty honiček, rvaček a nonsensových dialogů. Stillerův crazy humor se pohybuje na samé hranici demence, ale vtipný prostě je. I když se zapřísaháte, že tomuhle se smát nebudete, Stiller vás nenechá zachovat vážnou tvář.

Už počáteční scéna vraždy Justina Biebera odrovná většinu lidí, skvostem je pak účast vousatého Stinga v mnišské sutaně, který ve filmu neskutečně hláškuje. Stiller si dělá legraci ze všech možných aktuálních trendů, metrosexuality, transsexuality, pop music, modelingu, bio potravin atd. Není to zrovna intelektuální humor, ale pokud divák přijme pravidla hry, dobře se pobaví.

Celkové hodnocení: 75 %

Reklama

Výběr článků

Načítám