Hlavní obsah

O víkendu končí projekt Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 12. prosince se oficiálně završí program projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015, který trval jedenáct měsíců a jeho příprava zhruba sedm let.

Foto: archiv Plzeň - EHMK

Prohlídky Loosových interiérů se těší velkému zájmu Plzeňanů.

Článek

Od pondělí do soboty probíhá symbolické rozloučení s tímto titulem, které nabízí různorodé akce - od prohlídek Loosových interiérů a promítání předpremiéry dokumentu o Adolfu Loosovi, přes vyprodané Operní Gala s Adamem Plachetkou a Plzeňskou filharmonií, zápis do České knihy rekordů s nejdelším fotoalbem složeným z fotek pořízených v Plzni 2015 až po snowboardovou show HORSEFEATHERS CITY JIB, která do Plzně přivede největší hvězdy snowboardingu z Evropy.

„Nechystáme žádné opulentní oslavy, tímto programem poděkujeme Plzeňanům, návštěvníkům i partnerům za pozornost a podporu a společně si připomeneme zážitky z celého roku,” říká programový ředitel Plzně 2015 Jiří Sulženko. Navíc mohou návštěvníci západočeské metropole vidět další právě probíhající výstavy: Vznešenost & zbožnost v Západočeské galerii, stálou expozici Ladislava Sutnara v Západočeském muzeu nebo v prostoru DEPO2015 výstavy DOMUS - poutní místo současného designu, Plzeňské rodinné fotoalbum nebo obrovské sochy Čestmíra Sušky. Celý program na www.plzen2015.cz.

Foto: Karel Funda

DEPO2015 se stalo centrem mnoha akcí Plzně- Evropského hlavního města kultury 2015.

Během prohlídek Loosových interiérů při příležitosti 145. výročí narození Adolfa Loose si milovníci architektury budou moci prohlédnout bývalý byt manželů Krausových v Bendově 10, salon a jídelnu v někdejším bytě doktora Vogla na Klatovské 12 a prostorné dvougenerační apartmá Brummelova domu v Husově 58. Součástí programu budou také projekce dokumentu o Adolfu Loosovi přímo v interiéru v Bendově 10 (11-12/12 v 18.00, nutná rezervace vstupenek předem).

V sobotu od 15 hodin také Plzeňané společně zhlédnou nejdelší fotoalbum složené z fotografií neopakovatelných zážitků z kulturou nabitého roku 2015. Fotoalbum, které se zapíše do České knihy rekordů, se rozvine ulicí Bedřicha Smetany, přes Kopeckého sady a Anglické nábřeží podél řeky až do DEPO2015. Návštěvníci si budou moci vybrat a odnést fotografie, které jim dobrovolníci z Klubu strážných andělů na požádání vystřihnou.

Snowboardová show Horsefeathers City Jib se do Plzně vrací po sedmi letech, tentokrát do prostor DEPO2015. Pořadatelé spolu s Eiki Helgasonem, jedním z nejkreativnějších urban riderů současnosti, připravili urban contest s netradičním uspořádáním. 24 vybraných jezdců se utká o 5 000 EUR a na závěr na všechny diváky čeká speciální afterparty.

Program Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 zahrnoval přes 600 akcí, které navštívilo přes milión návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám