Hlavní obsah

Carol s Cate Blanchettovou má pět nominací na Zlaté glóby

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Carol, drama s Cate Blanchettovou odehrávající se v padesátých letech, získalo nejvíce (pět) nominací na Zlaté glóby.

Foto: Weinstein company

Z filmu Carol

Článek

Cate Blanchettová a Rooney Maraová jsou obě nominovány na nejlepší herečku. Carol získala nominace i za nejlepší drama, původní hudbu a režii Todda Haynese.

Film vypráví o mladé zaměstnankyni jednoho z velkých obchodních domů na Manhattanu, která se seznámí s Carol, distingovanou a přitažlivou zákaznicí, jež prochází tradiční krizí z nešťastného manželství. Od prvního setkání se mezi oběma ženami probudily velké sympatie, z nichž se následně rodí vztah. Tehdejší společnost ale něco takového nepřipouštěla.

Na nejlepší drama jsou nominovány snímky Spotlight, Carol, The Revenant, Room a Mad Max: Fury Road. V kategorii nejlepší komedie či muzikál jsou nominovány flimy Marťan, Trainwreck, The Big Short, Joy a Spy.

Foto: CinemArt

Marťan

Na nejlepšího herce v dramatu kandidují Bryan Cranston (Trumbo), Leonardo DiCaprio (The Revenant), Eddie Redmayne (The Danish Girl), Michael Fassbender (Steve Jobs) a Will Smith (Concussion). Na nejlepší herečky pak Cate Blanchettová (Carol), Brie Larsonová (Room), Rooney Maraová (Carol), Saoirse Ronanová (Brooklyn) a Alicia Vikanderová (The Danish Girl).

Na nejlepší herce v komedii či muzikálu jsou nominováni Matt Damon (Marťan), Steve Carell (The Big Short), Christian Bale (The Big Short), Al Pacino (Danny Collins) a Mark Ruffalo (Infinitely Polar Bear) a na nejlepší herečky Jennifer Lawrencová (Joy), Melissa McCarthyová (Spy), Amy Schumerová (Trainwreck), Lily Tomlinová (Grandma) a Maggie Smithová (The Lady in the Van).

Z herců ve vedlejších rolích si nominaci vysloužili také Mark Rylance (Bridge of Spies), Sylvester Stallone (Creed), Idris Elba (Beasts of No Nation), Paul Dano (Love and Mercy), Michael Shannon (99 Homes), Jennifer Jason Leighová (The Hateful Eight), Helen Mirrenová (Trumbo), Kate Winsletová (Steve Jobs), Jane Fondová (Youth) a Alicia Vikanderová (Ex Machina).

Nejlepším režisérem bude vyhlášen Tom McCarthy (Spotlight), Ridley Scott (Marťan), Alejandro Gonzalez Inarritu (The Revenant), George Miller (Mad Max: Fury Road) nebo Todd Haynes (Carol).

Zlaté glóby se tradičně udělují před Oscary 10. ledna. Rozhoduje o nich sdružení Hollywood Foreign Press Association.

Reklama

Výběr článků

Načítám