Hlavní obsah

Taneční Caro Emerald i zasnění Slowdive na Colours

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Colours of Ostrava letos uvítá také britskou legendu shoegaze Slowdive a holandskou hvězdu jazzově-taneční zpěvačku Caro Emerald.

Článek

Muzika Caro Emerald, to je dokonale chytlavý pop-jazz. Skvělá zpěvačka oprášila taneční jazz čtyřicátých let, přidala ska, funk a zvuk 21. století. Ráda používá i elektronické ozdoby či pomalé zkreslené kytary jako z bondovek.

Album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor bylo překvapivým hitem a další deska The Shocking Miss Emerald potvrdila její pozici.

Slowdive v devadesátých letech prorazili s popovější verzí shoegaze. „To, že naše hudba i po 20 letech ovlivňuje nové kapely, říká hodně. Jsem hrdá na to, co jsme tehdy dokázali,” tvrdí zpěvačka Rachel Goswell.

Brzy se rozpadli, ale vrátili se na pódia a nevylučují nahrání nového alba. „Takže se na Colours možná dočkáme překvapení,” dodala ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 14. do 17. července 2016 v industriálním areálu Dolních Vítkovic. Vystoupí tam také ANOHNI: Antony & the Johnsons + Oneohtrix Point Never + Hudson Mohawke, CC Smugglers, The Unthanks nebo My Baby.

Reklama

Výběr článků

Načítám