Hlavní obsah

Mortal Cabinet opovrhují vším, i sami sebou

Právo, Jaroslav Špulák

V nové pražské rockové skupině Mortal Cabinet je v osobě Samira Hausera zastoupena elektronická scéna, v osobě hudebně i výtvarně aktivního Františka Štorma scéna blackmetalová a v osobě rapera Řezníka hiphop. Jejich spojení bylo předem zárukou ojedinělého a agresivního zvuku, který definuje debutové album Necrotica.

Foto: archív kapely

Mortal Cabinet, zleva Řezník, František Štorm a Samir Hauser.

Článek

„Mortal Cabinet je spojení tří vyvrhelů české hudební scény, tří lidí, kteří zvysoka kašlou na to, co je podle stáda a samozvaných odborníků na kulturu takzvaně přes čáru,“ řekl Právu upřímně Hauser. „Chtěli jsme spojit tři okrajové hudební žánry a zjistit, co se stane. Tak vzniklo monstrum, které jsme pojmenovali Mortal Cabinet.“

Hauser vysvětluje i schopnost tří rozdílných výrazných osobností porozumět si hudebně a najít společný výsledný zvuk. „Opovrhujeme všemi a vším, i sami sebou. To nás spojuje. Naše role je jasná, chceme rozvracet, ničit, děsit a přivádět lidská zvířata v úžas,“ říká Hauser.

Křest debutového alba proběhne v sobotu 28. listopadu v pražském Rock Café. „Křest začne koncertem Wolf Trap, nového projektu Edgara Schwarze ze Schwarzprior, který s námi bude vystupovat jako host. Potom přijdeme na řadu my. Album nám pokřtí výtvarník a hudebník František Skála. Celé vystoupení bude doprovázet vizuální artista ze Ztohoven, který si říká MFish a který bude na svém podivuhodném přístroji Purea vytvářet v reálném čase obrazy ke všem našim písním. Bude toho mnohem víc, ale už nebudu prozrazovat,“ uzavírá Hauser.

Reklama

Výběr článků

Načítám