Hlavní obsah

Star Wars jsou moc černošské, nadávají fanoušci na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywood se opět přesvědčil, že všem se zavděčit nelze. Zatímco jedni aktivisté v USA neustále protestují, že je svět filmu moc bělošský, jiní zase na internetu rozpoutali kampaň, protože nový film Star Wars: Síla se probouzí je údajně moc černošský.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Upoutávka na Star Wars: Síla se probouzíVideo: Walt Disney Studios Motion Picturec/Lucasfilm , Reuters

 
Článek

Jak informoval americký server The Hollywood Reporter, na sociálních sítích se šíří vlna nazvaná BoycottStarWarsVII. Film prý propaguje negativní multi-kulti myšlenky.

Člověk či lidé, kteří se skrývají za účtem End Cultural Marxism (Ukonči kulturní marxismus), tvrdí, že by se film měl bojkotovat, protože jde o antibělošskou propagandu. Další se přidali a píšou, že film je propaganda, která se úplně odcizila „jádru fanoušků“, což jsou údajně jen mladí běloši. Vadí jim zřejmě hlavně herec John Boyega v jedné z hlavních rolí a snad i Lupita Nyong’o.

Nová kampaň však vyznívá zmateně, protože právě ve sci-fi/pohádce různé rasy umělecky nevadí a hlavně se už od začátku na Star Wars podílely. Slavný James Earl Jones, hlas Darth Vadera, je černý, stejně tak Billy Dee Williams, který hrál Lando Calrissiana. Navíc v nových Star Wars černí herci ani zdaleka nepřevyšují bílé - ve filmu hrají Carrie Fisherová, Harrison Ford, Mark Hamill, Daisy Ridley, Adam Driver, Max von Sydow i Andy Serkis.

Reklama

Výběr článků

Načítám