Hlavní obsah

Zemřel představitel strážmistra Jirouška z Četnických humoresek, herec Aleš Jarý

Novinky, Taťána Marenčíková

Ve věku 57 let zemřel v sobotu herec a dabér Aleš Jarý. Proslavil se zejména rolí štábního strážmistra Slávy Jirouška v oblíbeném seriálu Četnické humoresky. O skonu herce informovaly Divadelní noviny.

Foto: Česká televize

Aleš Jarý v Četnických humoreskách

Článek

Aleš Jarý vystudoval brněnskou JAMU a osm let strávil v angažmá Městského Divadla v Brně (1984–1992), kde potkal svou budoucí manželku Drahomíru Kočovou.

Vzhledem k tomu, že se věnoval především dabingu, jeho tvář diváci znali jen málo. Zlom přišel až s nabídkou na roli řidiče Slávy Jirouška v seriálu Četnické humoresky. Zahrál si ještě menší roli otce zdravotní sestry Mirky Kovaříkové v některých dílech Ordinace v růžové zahradě. Objevil se také v seriálu Světla pasáže nebo v komedii Cesta do Vídně a zpátky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: archiv České televize

Pátračka z Četnických humoresek, Aleš Jarý vlevo

Jarý se především věnoval dabingu. Hlas propůjčil stovkám postav, mimo jiné namluvil Garyho Ewinga v americkém seriálu Dallas. Jeho hlasem promlouval Stockinger v seriálu Komisař Rex či David Hasselhoff v Pobřežní hlídce.

V roce 2008 prodělal mozkovou mrtvici, kvůli níž se své práci nemohl nadále věnovat naplno. Přesto se ještě v roce 2014 objevil v televizním filmu Stopy života: Zlatá mládež.

Reklama

Výběr článků

Načítám