Hlavní obsah

Letní kino i na Letné a na Žižkově

Novinky, Stanislav Dvořák

Pořadatelé hlásí stále nové letní filmové projekce v neobvyklých prostorech, některé dokonce zdarma. Také festival německy mluvených filmů Das Filmfest připravil k 10. narozeninám pro fanoušky malý dárek – Das Sommerkino se koná na několika místech včetně nádraží na Žižkově a pražské Letné.

Článek

„Letní přehlídka Das Sommerkino startuje ve čtvrtek 25. června projekcí celovečerního dokumentu This Ain’t California. Snímek režiséra Martena Persiela o protispolečenské revoltě mladých v socialistické NDR a především o tehdy téměř zakázaném sportu skateboardingu nemůže být promítaný nikde jinde než na jednom z nejlepších skejtových spotů ve střední Evropě, na letenském Stalinu,“ oznámila Lucie Čunderliková.

V dalších týdnech se bude promítat Jerichow Christiana Petzolda, Soul Kitchen Fatiha Akina či komedie Neúmyslný únos Elfriede Ott. Všechny filmy budou uvedeny v původním znění s anglickými či českými titulky, začátek představení vždy ve 22:00. Vstup na všechny akce je volný. Program a další informace jsou k dispozici na www.dasfilmfest.cz.

Festival Das Filmfest pak proběhne standardně na podzim v Praze ( od 21. do 25. října), Plzni (od 26. do 28. října) a Brně (od 29. října do 1. listopadu).

Foto: Falcon

Kryštof Hádek

Otevřela se také letní kina v Hybešově ulici v Karlíně a na smíchovském nábřeží. Karlínské kino má na programu hodně nových českých komedií a dramat, třeba vynikající Kobry a užovky o dvou bratrech protloukajících se na malém českém městě či Vybíjenou, Život je život s Ondřejem Vetchým a také erotický trhák Padesát odstínů šedi.

Letní kino v Karlíně s kapacitou 500 míst bude v provozu od 11. června do 6. září. Začátky představení jsou většinou ve 21.30 hodin a diváci zaplatí symbolické vstupné 50 Kč. Program zájemci najdou na webu www.karlinske-filmove-leto.cz.

Smíchovské kino je spojeno i s Galerií Nábřeží. Program letos opět sestavila společnost Aerofilms. Jedná se hlavně o zahraniční hity. Hraje se od čtvrtka do pondělí a lístek stojí 100 korun. Přímo na místě je možno také zakoupit stylový výletní pas (pásek), který slouží jako permanentní vstupenka na jeden měsíc s výhodami.

Reklama

Výběr článků

Načítám